Hvem er Arne?

Om mig selv:

Jeg hedder Arne Christensen, er blind, 67 år og har skisport som passion. Jeg har dyrket idræt hele mit voksne liv på trods af, at jeg som teenager fik konstateret en progredierende øjensygdom, retinitis pigmentosa, og de sidste godt 25 år har jeg været helt blind. Jeg bor i Virum, er samlevende og har to voksne børn.

Jeg er uddannet socialrådgiver, og jeg har dedikeret min erhvervskarriere til rehabilitering af voksne, som mister synet. Gennem mit arbejde som socialrådgiver på Instituttet for Blinde og Svagsynede i snart 40 år har jeg bl.a. motiveret mange nyblinde til at dyrke idræt, og jeg har ofte fået at vide, at jeg er et forbillede og en rollemodel for mange, blinde som seende.

Min idræt er helt afgørende for mig. Gennem min træning henter jeg overskud og de nødvendige ressourcer til at mestre arbejde, fritid og familieliv. I de cirka 40 år, hvor jeg har dyrket idræt med nedsat syn eller blindhed, har jeg arbejdet bevidst med målsætninger, som er den mest motiverende faktor for mig. Når jeg har sat mig et mål, stort eller lille, så er jeg motiveret for træning, og så når jeg målet! Det er lykkedes at nå store mål rigtig mange gange, og nu har jeg formuleret det største af dem alle, at løbe på ski til Nordpolen.