Forsiden

Opdatering – sidste nyt marts 2022!

Det er med stor beklagelse og frustration at vi har modtaget besked fra Polar Explorers om, at også dette års ekspedition til Nordpolen er aflyst. Det gælder for alle ekspeditioner med udgangspunkt i den russiske Barneo Icecamp. Denne gang er begrundelsen “recent global events” (nylige globale begivenheder).

Vi opdaterer her, når der er nyt at meddele. Følg også med på Facebook: Team Blind North Pole 2022.

Team Blind har fokus på april 2023

I har sikkert set eller hørt, at Team Blind North Pole ekspeditionen blev aflyst i april 2021 pga. rejserestriktioner, og i 2022 er den igen aflyst. Denne gang som følge af russernes krig mod Ukraine. Barneo Icecamp er jo russisk, så det er lukket for resten af verden. Claus og jeg har uanset dette aldrig været i tvivl om, at den store opbakning vi får og de mange ressourcer, som vi har brugt på projektet, ikke skal tabes på jorden. Vi fortsætter derfor vore forberedelser og træning og gennemfører ekspeditionen i april 2023. Vore aftaler med Polar Explorer, fly og hotel er endnu engang blevet overflyttet et år. Vi er fast besluttede, og vi fastholder motivationen og når målet! TV2 vil producere en dokumentar om vores ekspedition. Det er vi super glade for.

Projektets status er, at Team Blind North Pole vil gennemføre ekspeditionen på ski fra den 89. breddegrad og frem til den geografiske nordpol i april 2023. Vi forventer, at det vil vare 6-8 døgn. Vi kender endnu ikke de præcise datoer. Vi vil rejse til Svalbard nogle dage før, og hvis der er god is på Nordpolen, og det hele går godt, kan vi være hurtigere hjemme.

Vi har besluttet at deltage i en One-Night Shake Down Training på Svalbard umiddelbart inden ekspeditionen for at teste alt vores udstyr og færdigheder inden afgang til isen.

Team Blind, Claus og Arne

Ski4Ever

Så længe varer det før vi tager afsted:

Billede af en skiløber der trækker teksten "Team Blind  - North Pole 2023" op ad en bakke

Hvem er den blinde pioner?
Hvordan booker jeg et foredrag med Arne?
Hvad laver Team Blind?
Hvor kan jeg se billederne?
Hvem sponsorerer projektet?

Link til vejret på Nordpolen lige nu