Forsiden

Stor frustration – ekspeditionen aflyst igen!

Sent den 18. marts modtog TEAM BLIND NORTH POLE 2023 meddelelse fra Polar Explorers om, at Barneo Ice Camp ikke bliver en mulighed i år, og dermed kan ingen komme til Nordpolen! Polar Explorers har fået meddelelsen fra Barneo AG, som er det schweiziske firma, som står for etablering af Barneo Ice Camp.

Barneo er den base på isen ved Nordpolen, som er en forudsætning for at komme op på isen. Basen etableres normalt her i foråret, og er åben 3 uger i april. Men altså ikke i år.

Jeg er frygteligt ked af det.

Jeg er dybt taknemmelig for alle de følgere, der er på Facebook. Delinger, kommentarer og likes i hundredevis. Hjemmesiden har haft mere end 11.000 besøgende. Fantastisk. Og hvor meget mere opmærksomhed og interesse ville vi ikke kunne nå på de næste 3 uger?

Nu sidder jeg og stiller mig selv spørgsmålet: Er der fortsat nogen der kan tro på, at jeg er til at regne med, værd at følge, værd at støtte osv. Det er nogle barske tanker at sidde med. Jeg har ikke kunnet holde tårerne tilbage.

Jeg har endnu en gang satset 100 procent på, at jeg skulle være den første blinde på ski til Nordpolen. Lige nu giver det ingen mening at remse op, hvad jeg har gjort, men forberedelserne har været omfattende og ikke gratis. Jeg føler, at jeg skal have lidt tid til at vænne mig til tanken, få energien tilbage og komme op af stolen igen.

Om begrundelsen for aflysningen skriver Barneo AG:

“Understanding and sharing your concerns about our operating the Barneo 2023 season, we expressed, in our prior correspondence, our confidence that the season will take place. Such optimism was with good reason, as all necessary actions and preparations had been made to operate the Camp. Unfortunately, yesterday evening we received an official notice from the Norwegian authorities denying us permission to operate flights out of Longyearbyen.”

Det er temmelig frustrerende at få denne besked, når Barneo AG to gange skriftlig har bekræftet, at basen ville blive etableret i april 2023. Så sent som på online mødet torsdag d. 16. marts oplyste Polar Explorers, at der var ”zero” risiko for en aflysning.

Lige nu ved jeg ikke, hvad der vil ske fremover, men jeg ved med sikkerhed, at Claus, Ege og jeg ikke er færdige med at løbe på ski sammen, søge udfordringer og eventyr.

Jeg vil skrive igen, når jeg er kommet videre. Jeg vil endnu en gang takke enhver af jer, som har fulgt med, og jeg ønsker virkelig, at I fortsat vil følge TEAM BLIND.

Ski4Ever

Så er der 30 dage til afrejse!

I dag er det den 11. marts, og det betyder, at der er præcis 30 dage til vores afrejse den 11. april kl. 7.20, hvor vi starter med at flyve fra København til Svalbard. Det føles godt, at ekspeditionen nu for alvor nærmer sig. Her på hjemmesiden kan du altid se, hvor lang tid der er til vores afrejse.

Der kan du også nemt læse en vejrmelding for Nordpolen. I skrivende stund er der 29 graders frost, tåge og let vind. Det føles angiveligt som minus 41 grader. Jeg håber, at det bliver lidt varmere i anden halvdel af april.

Jeg læser ofte vejrmeldingen for Svalbard og Nordpolen. På Svalbard er det aktuelt mildere, og der er lyst fra morgen til aften. Når jeg læser vejrmeldingen for Nordpolen, så står der fortsat: Ingen solopgang. Ingen solnedgang. Det er fordi, det fortsat er mørkt hele døgnet rundt. Men det går stærkt nu. Når vi er på isen fra den 17. til den 26. april, vil det være lyst hele døgnet.

Træningen forløber planmæssigt. Et par gange om ugen i FitnessX i Virum: Cross-trainer og løbebånd. Et par gange om ugen i egen kælder: Concept2 skitræner og cykel. Og et par timer med dæktræk i skoven i løbet af weekend’en. I søndags var det i Rude Skov. Godt terræn og dejlig natur. Mary var min guide på denne tur. Foto fra Rude Skov og i FitnessX: Tim Kehoe. Se Galleri.

De sidste par uger har vi arbejdet med at udfylde en masse formularer i forbindelse med ekspeditionen. Evakueringsforsikring er også på plads nu. Det er et tidskrævende arbejde, men det skal selvfølgeligt være i orden alt sammen.

Vi er i gang med at kontakte såvel trykte som elektroniske medier med henblik på at få omtale.

Følg med på Facebook: Team Blind North Pole 2023 og her på hjemmesiden, hvor der nu har været 11.472 besøgende. Et besøgstal, som jeg er stolt over. Fedt!

Ski4Ever

Claus og Arne

Team Blind har fuld fokus på ekspeditionen til Nordpolen

Vi er nu hjemme igen efter en udbytterig træningstur til Tänndalen i Sverige i uge 7. Vi havde fine forhold med hensyn til sne, og vi havde 3 dage med fuld sol. Vi trænede 25 –  30 km de fleste dag. De 3 længste ture trak vi pulke, som bliver vores virkelighed på iskappen.

Jeg trænede med de støvler og ski, som jeg skal benytte på ekspeditionen, og jeg har nu har fundet en inderstøvle, som fungerer. Det betyder, at jeg for første gang ikke fik vabler på mine fødder. Perfekt! Nu er udstyret klart.

Min hjemlige træning fortsætter. Siden Nytår har jeg suppleret min sædvanlige træning med træning i FitnessX i Virum. Der benytter jeg cross-traineren og kører 30 minutter med godt tempo og øger belastningen undervejs. Derefter træner jeg på et løbebånd, men jeg løber ikke! Jeg går på løbebåndet for at opnå styrke og udholdenhed til de lange stræk på isen mod Nordpolen.

Jeg sætter løbebåndet på max stigning, 20 procent, 5 km/t, og jeg har en vægtmanchet omkring hver ankel på 2 kg. Jeg går i 30 minutter. Jeg får på denne måde god styrke i benene, så jeg kan løfte mine ski og støvler gennem en hel dag oppe på iskappen.

På løbebåndet går jeg med 120 skridt i minuttet. Det betyder, at jeg i løbet af de 30 minutter – ud over min egen vægt – flytter 7,2 tons!

Jeg har mit pulsbælte og iPhone med, så jeg hele tiden har styr på tiden og min puls. Min iPhone læser data for mig hvert minut.

Jeg træner i FitnessX sammen med Tim, som er min gode kammerat, og som er behjælpelig med at ledsage mig rundt i centeret. Det er et rart sted. Der er en meget positiv stemning, et meget imødekommende og venligt personale, så det er en stor fornøjelse, at træne der. Det er også hyggeligt, at vi næsten altid får hilst på nogen, som vi kender.

Team Blind har planlagt afrejse fra Danmark til Svalbard den 11. april 2023, og vi forventer at være hjemme igen den 27. april. Den 17. april flyver vi op på isen, og så starter drømmeturen for alvor! Vi glæder os. Vi er et godt team, vi har forberedt os hen over 5 år nu. Vi har været på flere træningsture sammen, og vi har talt utroligt meget om ekspeditionen. Vi er SÅ klar og ser nu frem til afrejse.

I denne uge starter jeg med at supplere den fysiske forberedelse med at trække bildæk. To stk. Det er vigtigt at vænne kroppen til den belastning, som det bliver at færdes på Nordpolen og trække en pulk efter sig på mellem 30 og 40 kg. Jeg vil se, om jeg kan få taget lidt video og lægge på Facebook – Team Blind North Pole 2023

Ski4Ever

Sidste nyt december 2022

Endelig er der godt nyt! Inden for de seneste uger har teamet være samlet og har afholdt online møde med Polar Explorers. Vi har endvidere modtaget en skriftlig orientering om projektets aktuelle status. Arrangørerne oplyser, at de arbejder med etableringen af Barneo Icecamp, og at projektet følger tidsplanen. Vi har derfor store forhåbninger om endelig at komme af sted i april 2023.

Vi opdaterer her, når der er nyt at meddele. Følg også med på Facebook: Team Blind North Pole 2023.

Team Blind har fokus på april 2023

Claus og jeg har uanset 4 aflysninger aldrig været i tvivl om, at den store opbakning vi får og de mange ressourcer, som vi har brugt på projektet, ikke skal tabes på jorden. Vi fortsætter derfor vore forberedelser og træning og gennemfører ekspeditionen i april 2023. Vore aftaler med Polar Explorers, fly og hotel er endnu engang blevet overflyttet et år. Vi er fast besluttede, og vi fastholder motivationen og når målet! TV2 fastholder deres interesse og vil producere en dokumentar om vores ekspedition. Det er vi super glade for.

Projektets status er, at Team Blind North Pole vil gennemføre ekspeditionen på ski fra den 89. breddegrad og frem til den geografiske nordpol i april 2023. Vi forventer, at det vil vare 6-8 døgn. Vi kender endnu ikke de præcise datoer. Vi vil rejse til Svalbard nogle dage før, og vi har besluttet at deltage i en One-Night Shake Down Training (træningslejr) på Svalbard umiddelbart inden ekspeditionen for at teste alt vores udstyr og færdigheder inden afgang til isen.

Team Blind
Claus og Arne

Ski4Ever

Så længe varer det før vi tager afsted:

Billede af en skiløber der trækker teksten "Team Blind  - North Pole 2023" op ad en bakke

Hvem er den blinde pioner?
Hvordan booker jeg et foredrag med Arne?
Hvad laver Team Blind?
Hvor kan jeg se billederne?
Hvem sponsorerer projektet?

Link til vejret på Nordpolen